Museumhaven Spakenburg - Museumhaven Spakenburg

Aamoedigingsbijdrage van ruim 16000 euro

Op zaterdagochtend 14 november is door Bert Hopman namens Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg een cheque uitgereikt van ruim 16000 euro aan de schippers van o.a. de botters BU9, BU2, HK8 en de BU210. 
 
Deze aanmoedigingsbijdrage is een tegemoetkoming in de te maken kosten ten behoeve van het onderhoud van dit varend erfgoed. Bert, het nieuwe bestuurslid van de stichting,met Marketing en Communicatie in de portefeuille, geeft aan dat de stichting ook in deze moeilijke tijd al het mogelijke doet om de haven van Spakenburg, gevuld met historische schepen te behouden voor de toekomst. Dit is natuurlijk niet mogelijk zonder de hulp van onze sponsors en vrijwilligers.
 

De prachtige haven met haar authentieke botters zijn het kloppende hart van Bunschoten Spakenburg. Alleen met de hulp van de inwoners en liefhebbers van de historische haven en schepen kan het drijvende erfgoed behouden worden, uw hulp en steun is dus zeker nodig. Ga hiervoor naar: doneren of ga naar vrijwilligers om vrijwilliger te worden.

Stichting Museumhaven Spakenburg lanceert webshop

De sleutelhange

De museumhaven in het centrum van Bunschoten-Spakenburg met zijn werf en botters zijn het kloppende hart van onze gezamelijke geschiedenis. De Stichting S.B.M.S.zet zich samen met de eigenaren, schippers, de werf en vrijwilligers al geruime tijd in voor het behouden van ons cultureel en historisch erfgoed.

De nieuwste toevoeging is een webshop waarin prachtige musthaves te koop zijn voor iedereen die de haven en de botters een warm hart toedragen en dit graag willen laten zien.

Het start-assortiment bestaat uit een robuuste en stoere sleutelhanger die aan geen één sleutelbos zou misstaan, een poster vol met historie over de Bunschotervloot en hun eigenaren en een prachtige kalender met adembenemende foto's van de werf. Op de kalender staat ook een handig overzicht van alle culturele evenementen rondom de haven.

De foto's zijn gemaakt door Lizeth de Weger die het volgende over haar foto's en de passie voor de haven, de botters en de werf vertelt.

" De fotoreportage van de werf is één van de mooiste projecten die ik heb gedaan".

Jaarverslag 2019

In ons jaarverslag geven wij aan hoe wij onze doelstellingen willen bereiken en hoe we daar uitvoering aan geven. Het geeft daarnaast inzicht in de wijze waarop onze organisatie in elkaar zit, de manier waarop wij ons geld werven en hoe wij omgaan met het beheer en de besteding van ons vermogen.

Ook publiceren wij hier:

een actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten;
onze financiële verantwoording met de balans, de staat van baten en lasten en een uitgebreide toelichting.

Om te downloaden: klik op de knop, onderaan die pagina vind je de jaarstukken.

Word ook donateur

Voor de Museumhaven van Spakenburg

Bertina Hubertse

Hoe mooi is ons dorp met zijn prachtige haven, dat lijkt soms zo gewoon voor de inwoners, maar dat is het niet. Onze Museumhaven met historische schepen is heel bijzonder en mag nooit verloren gaan. Daarom zou iedereen die zich betrokken voelt bij ons mooie dorp en dat in stand wil houden, donateur moeten worden. Dat kost niet zoveel, maar brengt ontzettend veel op voor nu en in de toekomst. Gewoon doen dus!

Bertina Hubertse

Betrokken inwoner en donateur

Tim Kok

De museumhaven in Spakenburg is een lust voor het oog en geeft een uniek inkijkje in de historie van Spakenburg. Daarom ben ik heel blij te kunnen bijdragen aan het behoud van deze haven. We zouden allemaal te hulp moeten schieten!

Tim Kok

Inwoner en donateur

Hier zijn we mee bezig

Recente Projecten