Museumhaven Spakenburg - Aanmoedigingsbijdrage SBMS van € 2.000,- voor restauratie BU 5.

Aanmoedigingsbijdrage SBMS van € 2.000,- voor restauratie BU 5.

Aanmoedigingsbijdrage SBMS van € 2.000,- voor restauratie BU 5.

Op zaterdagochtend 28 december is door Zacharias van Diermen namens Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg (SBMS) de eerste aanmoedigingsbijdrage overhandigd.
Onder toeziend oog van een aantal vrijwilligers en bestuursleden had Jaap Koelewijn, eigenaar van de in 1889 te Spakenburg gebouwde botter BU 5, de primeur om als eerste botereigenaar een cheque van € 2.000,- in ontvangst nemen.
In de afgelopen maanden heeft Jaap Koelewijn de nodige restauratiewerkzaamheden uitgevoerd aan zijn botter, zodat die er op verschillende onderdelen weer als nieuw uitziet. De aanmoedigingsbijdrage is een mooie tegemoetkoming in de gemaakte kosten van de restauratie aan de BU 5.

SBMS heeft als doel om de haven van Spakenburg, gevuld met historische vissersschepen te behouden voor de toekomst en is recent gestart met het aanbieden van een aanmoedigingsbijdrage. Eigenaren kunnen die gebruiken voor restauratie of onderhoud van de historische schepen bij Scheepstimmerwerf Nieuwboer.
SBMS hoopt met de aanmoedigingsbijdrage de eigenaren een steuntje in de rug te kunnen geven bij het onderhoud en de restauratie van de botters om deze als kroonjuwelen voor de toekomst en daarmee voor ons nageslacht te kunnen behouden.