Museumhaven Spakenburg - De “Derby Collecte” zaterdag 14 mei: Wij vragen gewoon geld voor de botters

De “Derby Collecte” zaterdag 14 mei: Wij vragen gewoon geld voor de botters

Mogen we even met de deur in huis vallen … Voetballen gaat om winnen, winnen van elkaar. In Bunschoten-Spakenburg weten we daar alles van. Er kan er maar een de beste zijn! En als de één wint, dan verliest de ander.


Net zoals op elke dinsdagavond, de DARP; de DinsdagAvondRond-enPlatbodem competitie. Daar kan ook maar één van onze mooie Spakenburgse schepen per wedstrijd winnen. En aan het eind van het jaar heeft gewoon de beste gewonnen!
Het is niet enkel genieten van die wedstrijd. Want, zeg nou zelf, een rondje haven met de schepen en de werf is ook een genot voor oog. Daarover zijn we het allemaal eens. Daar hebben onze inwoners geen competitie over! Dat moet blijven!


Iedereen weet dat het een hele klus is de schepen – waarvan de meeste meer dan 100 jaar oud zijn – en daarmee de traditie van ons vissersdorp intact te houden. Dat gebeurt door werk van vele vrijwilligers, die er veel tijd en geld insteken. Werk van (sponsoren) donateurs die dat van harte ondersteunen. Werk van de Gemeente die het belang ervan inziet en de daad bij het woord voegt. En werk van de Stichting behoud Museumhaven Spakenburg.


Dat willen we behouden voor onszelf, voor onze gemeenschap, voor de traditie, voor generaties na ons. Daarom gaan vrijwilligers op de aanstaande derby met de bus rond. Om maar te zeggen waar het om gaat: we vragen gewoon geld om dit alles in stand te kunnen blijven houden. We dachten, bij de derby zijn onze vrienden ook! Vrienden die gehecht zijn aan dit unieke erfgoed. En die vast willen helpen dit te behouden. Dus komt de bus langs, trek je portemonnee en gooi wat in die bus. En nodig je buurman uit dat ook te doen. Kijk ook eens op de website https://www.museumhavenspakenburg.nl/nl/de-stichting, dan zie je gelijk wat er met je geld gebeurt.


We moeten met zijn allen winnen. En dat kan met uw bijdrage! Want dit als we dit erfgoed verliezen, verliezen we allemaal. Prettige wedstrijd, prettige museumhaven.