Museumhaven Spakenburg - Prachtige schenking van restaurant De Mandemaaker aan SBMS.

Prachtige schenking van restaurant De Mandemaaker aan SBMS.

De goedheiligman zou eigenlijk pas op zaterdag de 17e in de Museumhaven van Spakenburg aankomen, maar op vrijdag 16 november speelden Bert van Eijden en Ans Huurdeman van Restaurant de Mandemaaker al voor Sinterklaas.
Zij hadden ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van hun sfeervolle horecagelegenheid op 28 april 2016 een swingend havenconcert georganiseerd in samenwerking met enkele sponsoren. Hiervan was nog een financieel restant overgebleven.
Dit bedrag wilden zij - als trouwe sponsors en fervente liefhebbers van Museumhaven, botters en scheepstimmerwerf - schenken aan de Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg (SBMS). 
Die kan dat geld dan besteden voor het haar gestelde doel: de botters hier èn in de vaart houden!


Van verschillende disciplines waren mensen uitgenodigd dit gebeuren bij te wonen om er zo een officieel tintje aan te geven.
Ieder werd ontvangen met een kopje thee of koffie met lekkers.

In aanwezigheid van bottereigenaren,  bottervrijwilligers en botterliefhebbers ontving penningmeester Wijnand Bonneveld van de SBMS uit handen van Bert van Eijden een cheque met het fantastische bedrag van maar liefst € 6500! Geweldig!
Daar werd met veel enthousiasme voor geapplaudisseerd en er werd uiteraard op geproost met een drankje!
Het vrolijke gebeuren werd feestelijk afgesloten met gezellige borrel- en botterpraat. 

RTV Bunschoten filmde dit alles, te vinden op hun kanaal op YouTube. Wil jij ook de botters steunen? Ga naar www.museumhavenspakenburg.nl/steunen