Bestuur & RVT

Laten we er gezamenlijk voor zorgen het moois dat we in en rond de museumhaven van Spakenburg hebben ook voor toekomstige generaties weten te behouden en voorkomen dat we straks wel een mooie, maar lege Museumhaven hebben.

Secretaris

Zacharias van Diermen

Zacharias van Diermen (1983) is getrouwd en vader van twee jongens. Zijn vader, Aart van Diermen (1947), behoort tot de club van laatste beroepsmatige vissers van Spakenburg en heeft tot 1999 beroepsmatig gevist met de BU28, een zeeschouw uit 1947. Dit scheepje, dat al sinds 1966 in bezit van de familie Van Diermen is,  ligt in de Oude Haven en is vanaf 2000 stapsgewijs weer in oude glorie teruggebracht. Hiermee wordt tussen april en oktober elke dinsdagavond gezeild met een vaste groep enthousiastelingen, waaronder de penningmeester van deze stichting.In zijn jeugd is Zacharias tussen de botters opgegroeid, omdat zijn vader voor vele “vreemden en Duitsers” de botters boven water hield. Vrijwel elke zaterdag was Zacharias dan ook te vinden rond de Oude Haven en op de helling. Dit heeft er aan bij gedragen dat hij de haven, helling en de botters nog altijd een warm hart toedraagt.

Leuk weetje: zijn moeder, Steventje van Diermen-Hoolwerf (1950), is de jongste dame in Spakenburg die nog dagelijks gekleed gaat in klederdracht.

Neven functies

  1. Business Consultant, Amsterdam
  2. Vrijwilliger, Zeeschouw BU28